Výber poplatkov za parkovné upravuje od júla nový prevádzkový poriadok

29.06.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 29. júna (TASR) - Ceny parkovného na území Vranova, ktoré môže začať v tomto roku na základe nájomného vzťahu s mestom vyberať bratislavská spoločnosť EEI, s. r. o. za parkovanie automobilov vo ...
Ten zobrali v týchto dňoch na vedomie poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) po tom, ako sa k nemu kladne vyjadril policajný dopravný inšpektorát, miestna samospráva, komisie MsZ a výbory mestských častí.
Poplatky za parkovné sa budú vyberať v pondelok až piatok od 7.00 h do 18.00 h, v sobotu do 12.00 h. Cena za hodinu parkovania je stanovená na O,40 eura. Motoristi môžu žiadať aj o vydanie takzvaných prenosných parkovacích kariet pre svoje automobily, za ktoré zaplatia 250 eur. Ročný poplatok za neprenosné karty pre jeden dopravný prostriedok predstavuje 79 eur.
Prevádzkový poriadok hovorí aj o cenách, ktoré zaplatia užívatelia za vyhradené miesto na odparkovanie svojich áut. Pre právnické osoby je poplatok stanovený na 360 eur a fyzické osoby 165 eur ročne. Odstavenie a státie vo vybraných platených zónach mesta je povolené len motorovým vozidlám s hmotnosťou do 3500 kg, ktoré nepresahujú 5 metrov.
Spoločnosť EEI, s. r. o. , ktorá získala do nájmu platené parkoviská od miestnej samosprávy na základe zmluvy z januára tohto roka na obdobie 15 rokov, plánuje okrem ich prevádzkovania vybudovať na území mesta aj nové parkovacie plochy. "Do troch rokov by mal prevádzkovateľ preinvestovať do správy existujúcich, ako aj do výstavby nových miest na parkovanie sumu 270.000 eur, nájomca by mal zároveň mestu platiť ročné nájomné v sume viac ako 49.000 eur, " informovala TASR prednostka Mestského úradu vo Vranove nad Topľou Eva Pčolinská.
 

Vyberte región